четвъртък, 20 ноември 2008 г.

Agent Parvanov a.k.a. Goce
Според тази статия на уважаемият от мен г-н Иво Инджев, новогодишното обръщение на нашият неуважаван от почти никой освен от соц. електората баби и дядовци, трябва да звучи ето така:

"Здравейте европейски шампиони по сърдечносъдови заболявания, по тютюнопушене, особено сред жените и подрастващите, обслужвани най-зле в болниците, но най-често в гробищата, включително на невръстна възраст и особено интензивно като жертви на поръчкови убийства!
Здравейте рекордьори по саботаж на Лисабонската стратегия за информационното общество, либерализирането на социалното включване и устойчивото развитие на пазарите в Европа!
Здравейте младежи, които сте най-зависими от родителите си спрямо връстниците си в Европа, но заедно с онези, от които зависите, чупите всички европейски норми по търпимост към замърсяването на природата от гиганти като комбината в Кремиковци, без обаче да преставате да бъдете най-недоверчивите граждани на съюза и едновременно- едни от европейците с най-високо самомнение, харесващи както никой друг народ в Европа именно съюза..ъъъъ, Русия!
Здравейте бедняци с най-ниските заплати в най-бедната на глава от населението страна от ЕС, но пък сочена и за най-корумпирана, и с най-лоши показатели по отношение на свободата на словото!
Здравейте определящи себе си за най-нещастни и най-недоволни, но и най апатични спрямо политиката и обществената дейност.
Здравейте като за последно, защото с тези шампионски темпове на измиране, на следващата Нова година рекорден брой от Вас няма да чуят следващото ми новогодишно обръщение-не и на този свят! Специално за Вас дважди: здравейте, здравейте!
А на оцелелите: до нови срещи и рекорди в оставащите ми цели три години и две новогодишни обръщения!
Щастлив съм да ви кажа наздраве, уважаеми нещастници!"

Дали PR екипа на г-н Президента ще вземе под внимание препоръките за новогодишната реч или за пореден път (май вече 5-ти) ще слушаме колко много успехи и усмивки сме имали през последната година и как ни очакват повече такива под "вещото" управление на триглавата ламя, която едва ли не е направила тази "държава" рай ... дано, дано ама надали... но все пак надеждата умира последна и може все някога ще чуем нещо искрено от г-да управляващите...

3 коментара:

 1. речта е една и съща всяка година, но моментът е толкова сакрален, че никой не обръща внимание :)

  ОтговорИзтриване
 2. Че какво му е сакралното? Проблема може би е, че в момента на речта Българския народ изживява "пиянството на един народ" и не му пука от нищо - поне на нова година, а то какво ли и друго му остава....

  ОтговорИзтриване
 3. на връх нова година безпаметно пиянство, после 364 дни тежък махмурлук с гадене :)

  една добра традиция от Тошево време, това е сакралното

  ОтговорИзтриване