вторник, 13 януари 2009 г.

Ако ти си отидеш за миг *

"Разочарован, Жан Виденов напусна БСП...Правителството на Сергей Станишев реализира политиката на ръководството на БСП след 1997 г. и не може да се оправдава с НДСВ и ДПС...Огромното мнозинство от членовете на партията не са доволни от крайния резултат и аз съм един от тях, затова вече не съм в БСП. Това призна бившият премиер Жан Виденов в Благоевград"
Ето това не съм очаквал да видя, комунист да признава за грешките на комунистите. Очевидно след тази постъпка, вече мога да наричам спокойно другаря Виденов господин, и да си призная спечели известна доза (макар и твърде минимална) възможно да погледна на него с що горе добро оченце. Всъщност се получава малко като в приказката "крадеца вика: Дръжте крадеца!", но можем да си затворим за малко очите и да се порадваме поне малко. Сега остана да видя как БСП го напускат и останалите червени крадци-некадърници, като например серГЕЙ, Овчаров, Гоце и прочие измамници с имунитет, което със сигурност ще доведе мен, до истинска душевна Нирвана и ще накара моя милост да излезе от дълбокия душевен катарзис който преживявам поради некадърното и нагло управление на гореспоменатите партийни членове. Предлагам на г-н Виденов (след като вече е партийно освободен) да отиде и да преподава в някой реномиран университет новата икономическа дисциплина, а именно "как да докараш като премиер една държава до просешка тояга"! В крайна сметка излиза, че Жан (ама не Жан Жак Русо) е ”честен и умен комунист”, а това е невъзможно. Умният комунист не е честен. Честният комунист не е умен. А честният и умен човек не може да е комунист.

*Песен на група Импулс

2 коментара:

 1. Не моа да разбера само що като препечатваш не написа всичко, което е казал. То така лесно от контекста да вадиш. В интерес на истината, в думите му има резон и съм сигурен, че е прав:
  "Той обясни, че до голяма степен кризата била заложена още от времето на управлението на Андрей Луканов и от прилагането на финансовата система на плаващия лев. Това било и основната причина за последвалия фалит на банките. Немалка вина за случилото се в България тогава носела и световната общност, защото на страната били наложени непосилни условия за връщане на заеми, без да получаваме в същото време каквато и да е финансова подкрепа, обясни Виденов. Според него, Русия, чийто президент по това време беше Борис Елцин, не е помогнала на региона, защото се занимавала с "полагане на начално натрупване на капитала, родило по-късно олигарсите".
  Във вътрешнополитически план за кризата през 1996 г. според бившия премиер допринесли и двете лобита в БСП, които се борели за икономическо влияние в страната. "По това време в партията се роди идеята бъдещата приватизация да се прави от червените директори на фирми, нещо, което впоследствие се реализира от Иван Костов от името на СДС", заяви още ексминистър-председателят."

  Ето това е истината. Всъщност Жан Видинов, може да се окаже единственият честен политик в България, който открито е поел отговорност за действията си, и то при условие, че вината не е негова.

  ОтговорИзтриване
 2. айде стига бе, Стамо...
  тая година да наредим Жан на масата до 12-те апостоли на Христос (Тайната вечеря на Леонардо), а след 10-на години да направим още един колаж и да наредим там и Сергейчо и Гоце, нали?
  като на масата са нарязали оня козел, дето Гоце застреля в Узбекистан, а на стената да сложим препарирана глава на чакал (убит от Гоце), а на другата стена снимки на Елена (тази на Сергейчо) и на Марияна (певицата на Гоце)...

  ОтговорИзтриване