понеделник, 26 януари 2009 г.

Правителствено...

(по материали от Yunuz) Българското правителство отново се излага, пак са я свършили като кучето на нивата. Къде се изложиха маскарите отново, питате Вие. Ами точно там където лично мене най - много ме засяга, у Интернета! Казано на прост език, всеки един уважаващ себе си създател на уебсайтове прави едно файлче което именува robots.txt и го слага там където се слага и самото сайтче, дето е изобретил. В това файлче има инструкции към търсещите машини като Google, Yahoo, Yandex или каквито се сетите още. Тоест ако имаме случайно голи снимки на гаджето или клипове където правим разни "лоши неща", инструктираме "роботите" на търсачката да прескачат тези "лоши" файлове и те да не се показват в резултатите от търсенията, та да не ги гледа де що щяло и нещяло интернет потребители по света. Българското правителство обаче, явно смята че всичко на техният "сайт" е лошо (или пък мръсно, или тайно), тък като техният файл на адрес goverment.bg има точно следното:

User-Agent:*
Disallow:/

Преведено на обикновен език, това означава: “Ако сте търсеща машина, моля напуснете този сайт веднага и не индексирайте никога нищо от неговото съдържание”. Т.е. в сайт-а на българско правителство чичко Google и неговите събратя са Persona non grata! Или с други думи: Не на демокрацията и не на свободния достъп до информация, което е меко казано нагло!

В тази връзка се включвам към инициативата на Yunuz и слагам по всички мои сайтове връзка към government.bg с (anchor)текст ПРОВАЛ. Т.е. поставям следното:Няма да мине и седмица преди търсенето на думичката ПРОВАЛ в google да изкарва като първи резултат сайт-а на правителство. Каква по - добра демонстрация на това колко струват нашите управничета?? Включете се и Вие, покажете им какво струват всъщност !

EDIT: Днес вече резултата е на лице. Отворете google.com и напишете ПРОВАЛ :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар