петък, 13 февруари 2009 г.

Как да се предпазим от предстоящото "подслушване" на интернета ни от МВР

Продължават "дебатите" за това дали мекеретата в парламента да задължат всички доставчици на интернет, да пазят информация за това какво сме правили в мрежата през последните 24 месеца. За сега решението е отложено с 1 седмица, но според мене ,а и според други наблюдатели на нелогичното в държавата, червената пасмина ще приеме този закон, за да може да легализира това което се прави и без това в момента (т.е. подслушват се хора и се изнудват) и за да може събраната информация да се използва преди изборите ,за да се компрометират хора и партии. Проблема е, че комунягите са свикнали да контролират хората, а и медиите да са на синджир, т.е. да са официози, както преди 1989 година. Станишевите "хора" немогат да съществуват и да оцелеят в демократично общество, защото се страхуват от други мнения различни от техните. Тези същите, националнит предатели, които ни управляват вече почти четири години, нямат абсолютно никакъв интерес България да бъде правова държава с демократично общество и свободен народ, защото тогава трудно ще крадат, а когато под себе си имат роби, без право на глас, краденето е елементарно и лесно осъществимо дори и за тепърва навлизащият в структурите на партията надъхан комунист. В тази връзка предлагам на вашето внимание трите метода за защита на личната свобода в мрежата, демек застраховайте се сега, та да не плачете после като приемат закона и като почне всеки що си пожелае от МВР-то да ви следи личната кореспонденция и да прави каквото си иска с нея:

1. ICQ: Изтегляте си последната версия на QIP (Quiet Instant Messanger) от тук. Програмата е руска и има опция за криптиране на съобщенията между потребителите със предварително въвеждане на ключ. Удобен интерфейс и лесна за употреба...
2. Skype: Изтегляте си Cryptochat4 от тук, което е малка добавка за скайп. Програмата е италианска и криптира със 1024 битов ключ (поздрави на Михаил Миков!). Лесна е за употреба, стартира се като отделен прозорец заедно със скайп, може да се изпращат и файлове...
3. Изпращане на мейли, гледане на страници и прочие: Изтегляте си TOR от тук. Програмата е Хамериканска и е разработена от Пентагона. Създава криптирана вързка към някой от сървърите на тор и Михайл Миков вижда само буквички и цифрички в неопределен ред. Лесна за инсталация е и се използва през Mozilla или Internet Explorer

Мислех да запазя информацията за себе си, ама си представих следният сценарий: Среща се с тебе някой от ушевите и казва "имам цялата ти фирмена кореспонденция, аре да почерпиш, че иначе отивам до конкуренцията да им я покажа"... Благодарности приемам, само под формата на течности и запомнете, ние бонбони не пием ! :)


11 коментара:

 1. Това ми изглежда само като частично решение на подлушването. Ясно че на МВР ще им е трудно да те подлушат, но пък цялата ти комуникация ще минава през някакъв сървър, което може да е дори по-лошо.

  На ясно ли си какво правят сървърите на TOR с твоята информация ?

  ОтговорИзтриване
 2. По - добро за сега няма, другият вариант е с DVB, но е скъпо и неефективно. TOR сървъри точно в буквалният смисъл на думата сървър няма, има нод. Всеки който си го инсталира, при желание може да стане нод... т.е. криптиран VPN се създава от тебе към някой от нодовете. Всичко което браузваш, ще излиза с IP-то на NOD-a... друго решение имаш ли на проблема, че за момента не го виждам?

  ОтговорИзтриване
 3. исках да кажа да ползваш нет през DVB...

  ОтговорИзтриване
 4. Ми и аз нямам някаква определена алтернатива .. Но какво става ако някой руснак стане нод и почне да се интересува от банковите ми транзакции ... Прилича ми на кон за кокошка ...

  ОтговорИзтриване
 5. по добре руснак, от колкото комунист или хора от ДПС, не мислиш ли ?

  ОтговорИзтриване
 6. Пропуснал си OperaTor, която не се инсталира и може да се стартира и от флашка.

  ОтговорИзтриване
 7. Слави Трайков - Президент :)

  ОтговорИзтриване
 8. Прав си ! Но не съм го пробвал, ще пробвам и ще пиша :)

  ОтговорИзтриване
 9. Момчета не се кахарете те куките са още с пишещи
  машини.Тази терминология с която говорите едва ли им е понятна.

  ОтговорИзтриване
 10. Здравейте, видях, че и Вие се интересувате от така наболелия проблем с безконтролното подслушване в нашата държава. Ние предлагаме услуга, имаща за цел да Ви защити от недоброжелателите, които ще си позволят да Ви подслушват и проследяват чрез собствения Ви мобилен телефон. На нашия сайт можете да намерите информация за услугите ни и сигурността и надеждността на технологията която използваме, а в блога ни ще намерите и много допълнителна информация, за това как действат системите за подслушване и как да се предпазваме.
  Надявам се, че съобщението ни няма да се приеме за spam, и предварително се извинявам ако информацията не Ви е била полезна.
  http://cryptotel.net/
  http://blog.cryptotel.net/

  ОтговорИзтриване