неделя, 22 март 2009 г.

131-години от Освобождението на България - от кого и от какво?

„Който ни освободи,той ще ни пороби!"
Васил Левски

Не е достатъчно,господа политици,начело с Президента,да окачите портрета на Дякона,трябва и да осмислите неговата саможертва и кратките му послания!
В приветствията си до народа български,нито един от т.н наши държавници,не каза от какво сме били освободени – от затвор ли,от марсианци ли,от триглавата ламя ли – упорито премълчават.Това случайно ли е или има някаква дълбоко законспирирана и
изключително умна идея,за която „простия”народ няма акъл да я разбере?Ако това е началото на нов прочит на историята и помиряване на Балканите,би трябвало да се започне с извинението на Турция към България за насилията и безчинствата на Османската империя.Или сме длъжни да приемем,че Турция няма нищо общо с тази империя – заспали османци,събудили се – турци.Същото както с нашите комунисти – събудили се – хоп социалисти,които нямат нищо общо с диктатурата на пролетариата и затова и те не се извиняват на народа си.
Много странно беше участието на нащи официални представители в активните мероприятия на руските дипломати в България по случай Ден на защитниците на Отечеството/официален празник в Русия/ на 23 февруари – ама нали на тази дата е създадена Червената армия – кой ти помни.Венци,цветя,речи пред паметника на.....
Съветската армия.Тази армия нали е преименуваната през 1946 год.РККА/Червената армия/ и която заля с кръв Унгария/1956 г./,окупира Чехословакия/1968 г./ и Афганистан/1979 г./.Какво общо има със защитата на Отечеството/Русия/ и още повече с България?Това само един комунист или негов наследник социалист може да го обясни.Нали и президентът ни е историк,но и той не спомена от кого и от какво сме били освободени.Как да спомене името на Царя – Освободител Александър II – нали комунистите мразят монархиите.Оказва се,че и социалистите мислят по същия начин.
Моите деца знаят на кого е паметника пред Народното събрание.Нещо повече,опитвам се по подходящ начин да отговарям на техните въпроси за историята на Третото българско царство.Само че се появяват натрапчиви сравнения.През Османското робство е имало натурален данък - десятък,имало е и кръвен данък - насила отнемае на деца за еничари.
Сега в България е въведен отново десятъка – плоския данък.И за да си уважим историята имаме си и еничари – едни дебеловрати български момчета,които също бият,осакатяват и убиват българи за пари и имоти.
3-ти март е – ден за равносметка.Тревогата от чувството,че отново сме поробени ,се увеличава.Половинвековното идеологическо робство за 20 години се превърна в икономическо робство.То „да беше мор,да беше чума”все лек ще се намери,а то се оказа една и съща банда,носеща гордо името „Защото сме социалисти”.
3-ти март е – да не пропусна за съвременния подход на българските турци/те не са османци,а ДПС/ усилено да налагат турския език в смесените райони и настървено да проповядват убеждението,че всички вярващи мюсюлмани задължително са турци.
Всъщност,допуснах грешка.Техните усилия активно се подпомагат и от така наречения български политически елит.Наскоро даже,в подкрепа на тази дейност,се включи и български адмирал,чието усърдие си проличава в качеството му на Областен управител – Варна.Този висш офицер не е ли чувал за крайцера „Хамидие”?.Сега как да отговоря на децата пред корпуса на миноносеца „Дръзки”,който го е торпилирал през 1912 г.?Но,нали знаете,никога не е късно да станеш за смях!Жалко за българските военни моряци,които все пак му измислиха подходящ за случая прякор – Адмирал паша.
3-ти март е – да празнуваме и да не забравяме падналите за нашето освобождение руски,румънски,украински,сръбски,черногорски и финландски войни – дълбок поклон и вечна признателност.Да не забравяме и загиналите 15000 български опълченци,които с кръвта си измиха срама от нашите чела.
Всеки от нас има правото на вероизповедание,на политически пристрастия,на чувства на обич и може би чувства на омраза.Но никой няма правото да ги налага със сила или други средства за принуждение на инакомислещите.
Спомних си една мисъл: „Справедливост без сила е нищо.Сила без справедливост е насилие!”
Нека подкрепим справедливостта със силата на нашето несъгласие.Време е !

о.з кап. 3р. Иван Гоцев
Гр.Варна

2 коментара:

  1. Присъединявам се към мнението на Анонимен-наистина БРАВО!!!Повече такива патриоти трябва да има,повече самосъзнание и по-малко овчи манталитет.
    И не без малка доза срам,си признавам,че не знаех за тази фраза на Васил Левски...
    А финалът на статията е просто разкошен!

    Поздрави:)))

    ОтговорИзтриване