петък, 6 март 2009 г.

Комунистическата пропаганда

Наскоро попаднах на едно издание на списание "Антени", от 1976 година. Неможах да се сдържа и направих няколко снимки на начините по които е действала тогавашната комунистическа пропагандна машина. Т.е. и идеите и мечтите са същите...Ето ги и снимките:

Съдържание, естествено на Български и "братски"...
Какво лицемерие само :(
И отново...

Боже мой....
Стрийптизът убива...
Карикатура за лошите американци...
Отново за лошите американци...

А тука за "добрите" младежи, студенти и комунисти...

Както виждате, идеите, мечтите и са същите. Само врага е различен днес. Казва се ЕС и много лошо спира милярди евро и не ги дава на правителството на станиШЕФ да ги изпокрадат...

1 коментар:

 1. Здравей, Слави,

  поздравявам те за публикацията и най-вече за снимките, защото те говорят повече от текста.

  Мисля си, че сега, когато започна процесът на обявяване на сътрудниците на Държавна сигурност, на базата на документални материали трябва да започнат и анализите и документалните филми за обявените за "врагове на народа", уволнените за "груба фашистка дейност" и т.н. /погрома върху интелигенцията ни/, да се разнищи историята на България от времето на тоталитаризма.

  Не за да има нови жертви, досиетата на важните отдавна са прочистени, тях няма да намерим, но на базата на съществуващото все още да се преосмисли тази част от историята ни, за да бъдат предпазени бъдещите поколения от подобни грешки.

  България е част от мрежата за изучаване на близкото историческо минало, в началото на април в "Хилтън" ще има международна конференция. В Германия този процес е много напреднал. Трябва да започне и у нас.

  Любима Йорданова, политически лингвист,
  ljubima@abv.bg

  ОтговорИзтриване