вторник, 3 март 2009 г.

Честит (почти) национален празник !

Като изключим, че карайки си днес колата из Варна, видях точно едно българско знаменце да виси от един прозорец (сигурно случайно са го закачили), по нищо друго не личи, че днес 6 милиона Българи, "празнуват" националния си празник (но пък Свети Валентин се празнува масово). Това обаче не ме учудва, щото ние никога не сме били особени родолюбци (каквито например са американците). На тази България аз не се радвам и освн това съм против точно тази дата да се обявява от разни ми ти русофилчета за освобождение и национален празник. За който не знае, договорът от Сан Стефано е всъщност едно договорче, с което България е окупирана, озорпирана и заробена от Русия, т.е. както е казал Васил Левски "Народе Мой, който те освободи, той ще те зароби". Свободата и независимостта идват по-късно. Тоест за всички празнуващи (а те не са много), четете непредубедено историята без наложените й митове и без да вярвате на разни платени историци като например (ст. н. сътр. Първанова) и комунистически им официози, ами сами идентифицирате силите, които винаги са действали против България и заради които сега България е разсипана и разграбена страна и още дълго време ще й трябва, за да достигне ЕвропаТА, макар че на хартия е част от нея, ама дефакто - не е. Все пак управляващата тройна коалиция и президентчето са отявлени руски подлоги, чийто предци са управлявали България 45 години (стигат!). В крайна сметка не искам да злобея. Нямаме си много национални празници, затова ЧЕСТИТО! Вече не сме под турско робство, само комунистическото остана. Затова предлагам като изринем комунистическите мекерета от управлението, след изборите да обявим и този ден за национален празник, него ще празнувам с удоволствие! За завършек бих искал да напомня на онези историци които "услужливо" и преди и сега прекланят глава пред Руските поробители (да правилно четете!) какво се случило след зараждането на новата държава България. (при това без да го коментирам). Споменете си политическата зима, споменете си сънливите чорбаджии които бързо разбират, че вместо да делят каквото има за крадене със султана, вече си имат свой двор от който да си крадат. Ентусиазирано започват да се раздават постове. на цели смейства. Появяват се безскрупулните чиновници, нахалните търговци, военните, безбожни попове, наивните и боси селени и както се пееше в песничка "Високи сини планини, за сто години пет войни, а пък реките, езерата, за сто години пет преврата!"

3 коментара:

 1. ми честит празник и на теб :)

  ОтговорИзтриване
 2. ПРАВ СИ!
  Сигурно си спомняте какво казва Капитан Петко след Освобождението:"Баш сега започва големия хайдутлук" Интересно, как българо-руската цензура е пуснала тази реплика в филма.

  ОтговорИзтриване
 3. Попаднах на тази статия преди известно време:http://e-vestnik.bg/5314
  с подигравателно новогодишно приветствие на президента Георги Първанов, наречено “Истинската новогодишна реч на агент Гоце, произнесена на таен пленум на ЦК пред отбрана публика”
  Истината в прав текст....

  Велика

  ОтговорИзтриване