четвъртък, 6 август 2009 г.

Да си разменим проблемите, моля ?

Всеки от нас много пъти в живота си е казвал с недоумление израза "Да ти имам и проблемите". Изречение което изразява дълбокия потрес и учудване от дребничките неща които вълнуват изреклия горепосоченото человеци. Например някой си го боляла главата, друг бил безработен, трети чакал дете, четвърти нямал пари за РЕПЛАУ и ДИЕЗЕЛ, пети нямал пари да си плаща бендЗина та да си кара бентлито и прочие и прочие. Все неща които на нас самите ни се струват малки и незначителни, а призмата на собственото ни аз, ни кара да вярваме, че нашите проблеми винаги са по мащабни и значителни от тези на другото човек. В тази връзка си мисля какво ли щеше да се случи ако можеше да си разменяме проблемите. Т.е. дали щеше да ни накара да се отрезвим бързо от самозаблуждението за върховенство на нашата проблематика или пък щеше да стане едно такова весело и накрая да ревем да ревем всички заедно ?

1 коментар:

  1. "Да ти имам проблемите" е израз, който не харесвам. Всички имаме проблеми, но отстрани нещата понякога изглеждат розови. Както често обичам да казвам - трудно е да разбереш определени проблеми, ако не си преживял същото.
    Ако всички заедно започнем да говорим само за това, натоварваме излишно себе си и околните, вместо това е по-добре да търсим решение.

    ОтговорИзтриване