вторник, 13 октомври 2009 г.

Обама, Нобеловата му награда и недоумението

Тия дни всички разбрахме, че г-н Барак Обама, който всъщност е много харизматичен и интелигентен, а реално до сега не е свършил почти нищо се сдобил с Нобелова награда за Мир (Егати, наредиха го до хора като Теодор Рузвелт, Мартин Лутър Кинг, Хенри Кисинджър, Майка Тереза, Лех Валенса, Джими Картър и други бележите личности). Кофтито обаче е, че Нобеловият комитет не е балканската медийна група, собственост на индивиди от типа на Ирен Кръстева или сина и, а институция с граден дълги години световен престиж (което е още по - важно за наградите за МИР).

Според мен първите, които БИ ТРЯБВАЛО да надигнат глас, са досегашните лауреати на същата Нобелова награда. Защото подмазваческото присъединяване на Обама към отбора им отнема от блясъка на техните Нобели. И от авторитета им като публични личности също. Барем някой да си отвори устата да изхъмка нещо – от кумова срама, дето се вика… че както е тръгнало скоро Нобеловите награди ще са само някаква тъпа хартийка + близо 1 милион Евро.

Смешна работа... че и малко тъжна де

EDIT: Днес вече се разбра, че нобеловият лауреат за МИР изпраща допълнително в Афганистан още 13 000 войника и това се добавя към вече заминалите през миналия месец с негово одобрение други 20 000 американски войници... хвала тебе, нобелови лауреате !

Няма коментари:

Публикуване на коментар