сряда, 19 януари 2011 г.

Историята на едни МАНИПУЛИРАНИ телефонни записи

В последно време разни Явор Дачковци и Слави Трифоновци под път и над път се надпреварват да обясняват на целокупната българска популация, че е невъзможно да се манипулира записан телефонен разговор. Невъзможно е, кълнат се те. Явор Дачковците се кълнат от висотата на 20 годишната си работа със слушалки, а Слави Трифоновците се заклеват във висотата на десетките чалгаджийски аудио записи, които имат в биографията си. Не, не е възможно да се направи такъв монтаж и всичко да е наред! Защото те знаели, че човек тук там си поема дъх, тук там мълчи, има специфичност в тембъра при произнасяне на думите в определен словоред и т.н. и т.н.
Сори, пичове, ама такъв монтаж може да се направи и много моля всички „специалисти”, слушалкаджии и чалгаджии с висок телевизионен рейтинг да не си плюят така яростно в лицето.
При внимателен подбор на изреченията, които ще се обработват всичко се получава за отрицателно време. След като аз, който не съм специалист в обработката на звук го правя съвсем успешно и слагам дори липсващи буквички (или ги махам, по дяволите), значи е възможно без никакъв проблем за един специалист и достатъчно добра техника и софтуер.

2 коментара:

  1. Странджев потвърди от раз, че е водил тези разговори, така че нямаше нужда да се мъчиш така и да търсиш под вола теле. :))
    Друго ми е интересно - щом за един лаик е възможно да направи такива "заключения", защо специализираните слухари си мълчат, стана вече много време. Всъщност знам защо... :Р

    ОтговорИзтриване
  2. Фрог-а много точно го е казал.
    Всъщност, за съжаление в България много скоро се оказва, че и "тия са като ония". Не се напъвай да оневиняваш идола си, ще си изгубиш времето. Хората не са глупави и ще го разберете на идните избори.

    ОтговорИзтриване