четвъртък, 13 октомври 2011 г.

Светослав Трайков, кандидат на ГЕРБ за общински съветник: С електронна община във Варна ще се постигне пълна прозрачност

Варна. С въвеждането на електронна община във Варна ще се постигне пълна прозрачност. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна Светослав Трайков, кандидат на ГЕРБ – Варна за общински съветник. Според Трайков - компютрите и интернет са част от ежедневието на всички, затова е важно те да бъдат внедрени изцяло в работата на местния парламент във Варна с гласуване по електронен път и с отчитане на присъствие, а информацията да бъде достъпна за гражданите в интернет. „Говори се, че някой чиновници използват корупционни практики и това може да бъде избегнато чрез намаляване на контакта им с гражданите”, каза Светослав Трайков. Според него - трябва да се работи в посока молбите и преписките на гражданите да бъдат подавани електронно и във всеки един момент чрез интернет те да могат да се информират за движението на документите си. „Това ще спомогне работата и на общинските съветници, и на администрацията да бъде изключително прозрачна”, коментира Трайков.
Светослав Трайков е на 27 години. Член е на ПП ГЕРБ от 2007-ма година, от 2008-ма година участва и в Управителния съвет на районния клуб в Младост. Специалист е по внедряване и управление на информационни технологии. Завършил е два курса в Института по държавна администрация за разработка и управление на европейски проекти и интеркултурна комуникация. Към момента завършва степен по английска филология в Шуменския университет. Привърженик е на максимата „Каквото посееш, това ще пожънеш”. "Имам огромното желание децата ни утре да изберат да останат в България. Това е и мотивът ми да се включа в изборите за местна власт, за да мога да бъда полезен с познанията си в сферата, в която съм специалист”, каза още Светослав Трайков.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА/Radio Focus

Няма коментари:

Публикуване на коментар